streda 24. júla 2013

Cik-Cak látka ako na to/ DIY Chevron Fabric

Mám slabosť na cik-cak, alebo chevron vzor ak chcete. Nechápem ako som sa mohla vzorom v interiéri tak dlho brániť. Všetko len nech je jednoduché a ladí to, poznáte to. Ale už dávnejšie som z toho akosi vyrástla.  Solitéry a bláznivé vzory teraz hýbu mojím vesmírom. Obmeniť sa dajú rýchlo a s minimálnym úsilím. 

Niekedy si doma spievam: „Chevróóón, óóó chevróóón!“... J jasné, že nie, to by ma Betmen už vysťahoval, ale asi tak nejako mám tento cik-cak v láske. A pretože v kamenných obchodoch dostať takú látku je celkom nemožné, a z e-shopov sa neviem rozhodnúť pre farbu (lebo z každej chcem 10 metrov a to už tak lacné nie je), cez víkend som si spravila látku svoju. Robiť, ale chevron ako patchwork alebo háčkovať sa mi nechcelo.


Samozrejme, že ma to napadlo keď som videla hviezdny vankúš u Oliv, nájdete aj s postupom. Jasnééé, že aj jej hviezdu mám, to som si neodpustila. Ďaľší tohto týždňový hack. A, že som sa chcela v návodoch polepšiť, mám pre Vás až tri fotky ako na to.

Patálie z hviezdou som teda mala, lebo Betmen ma presvedčil, že mi netreba maliarska páska a stačí priesvitná...no comment. Tiež som pred zažehlením farby nevygumovala vodiace čiary, a tie sa už potom nevyprali.  Rozhodne je to originál, úplná DaVinci skica zblízka, fakt.

Teda, pozor na tú ceruzku, a za každú cenu použiť hocičo len nie priesvitnú pásku.

 

Farba na textil –Textil Art, Brilliant pink č.814 , obyčajný štetec, trocha geometrie, šírke pásky bude zodpovedať aj šírka vzoru. Vymeriame, nalepíme na vankúš alebo inú látku - moja IKEA Bomull, vankúš vlastná výroba, namaľujeme (použite podložku, aby sa farba nepretlačila kam nechcete), necháme zaschnúť, odstránime šablónu, zažehlíme podľa inštrukcií a je hotovo.

Vyskúšala som si novú techniku a mám svoj chevron vankúš, no spokojnosť úplná.

n.


***
I love chevron pattern. In the past I used to refuse any kind of patterns in the house, all needed to be solid, easy, matching. It is no longer like this in our home. Patterns and crazy colors are the center of my universe now. Since I wanted to try a new technique, I made my own chevron pillow using textile paint. See the instruction pictures above. Very easy and quick project to be done during one afternoon. n.

11 komentárov:

  1. moc podařené...už chápu "růžový sob" :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ponaucenie - chlapov netreba pocuvat ale robit si po svojom :D (ze pozdravujem betmena)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď to, vôbec som nevidela kam to lepím, ale pointa asi bola zamaskovať, že zamaskoval maliarsku pásku nevedno kam, som na to prišla. Pozdravím, poteší sa.

      Odstrániť
  3. Nika, super! Povedený polštář!

    Jo jo, barvám a vzorům nemá cenu se bránit. Oni si nás prostě najdou. U mne to bylo stejné. Už jsem dávno vzdala snahu ladit místnosti do nějakého barevného tónu :)

    Krásné dny, J.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pane jo, to je opravdu skvělé!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvělé!!! Prohlížím blog, spoustu nápadů, ten stolek je taky krásný!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No tak ten je bezchybný, to raz musím skúsiť! Vďaka za nápad!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dámy ďakujem moc moc za milé komentáre.

    OdpovedaťOdstrániť