utorok 6. augusta 2013

Stračena/ DIY cow print wood stool

Dnes mám pre vás prerábku staršieho dáta. Tak trocha vykopávka. Doslova.

Tento typ stoličky, teda „štokrle“ našich babičiek sa nachádzal aj u nás v kôlni. Začali sme ju používať ako podstavec pod vtáčiu klietku. Minulé leto došla na ňu rada, keď som celkom náhodne kúpila v Kauflande za nehorázne 1euro samo-lepiacu fóliu. Remake podľa časopisu Dekor 1/2012, bol na svete.

Prerábka, žiadna veda, zvládne každé nemehlo, aj ja, a dokonca zase bez Betmenovej asistencie. Vybrúsiť, natrieť farbou na drevo, odmastiť plochu na sedenie, aby tá krava šla dobre nalepiť. Top stoličky bol drevotrieskový v biednom stave a náter nebol možný, ináč by bola ako inak ružová, že by jej aj Milka mohla závidieť. Pôvodne mala aj papučky z filcu ako kopýtka, ale bolo to pomerne nepraktické.

V lete sa stolička vyníma v altánku, ale v zime sme ju šupli spať do kuchyne. Teraz na ňu odložím čo príde a kde príde. Je vtipná a účelná, nič nežiada, nesmrdí ani nie je špinavá táto krvička naša strakatá. Ideálna.n.




*** 
Today I have an older DIY I did last summer. This type of chair, the stool of our grandmothers I found in our shed. We used it as a stool under our birdcage. The change started when I accidentally bought self-adhesive foil in the super market for silly 1 euro.  Remake based on Decor magazine, was born.
This was not any  rocket science, and anyone can handle it, too. I sanded the wood, painted, degreased seating area so the cow foil could stick well. The top made of chipboard was in poor condition for repair and paint was not possible, otherwise it would be pink of course. Even the Milka cow would be envy about it.
The chair stood out in the gazebo for a while, but in the winter we put it back to the kitchen. Now it takes on whatever I need. It is funny, useful, not asking anything, does not smell nor is dirty this little spotted cow. Just ideal.n.

4 komentáre: