nedeľa 11. mája 2014

...Pouf...

Mám ho. Na blogoch ho snáď má už každý, aspoň mne sa tak zdá. Ja sa rada opíčím a tiež som zahorela láskou k tomuto rozkošnému doplnku. Vzhľadom na to, že vôbec nepletiem a toto bola moja prvotina, bola to aj adekvátne strastiplná cesta. Ale nejak to dopadlo a ja sa radostne môžem lebediť rovno pred knižnicou. Mne aj dlho trvá kým si niečo vyberiem, lebo toľko kníh a tak málo času, aspoň nechytím vlka, kým si vyberiem.

Hlavný problém...neviem pliesť. Takže "jutjube" to musel vytrhnúť. Vlna darovaná a tak akurát šesť 100g klbiek a ešte k tomu biela. No nechajte ju ležať len tak v igelitke. To predsa nejde. Ďakujem Janka.
Ihlice č. 20! Nemám zbrojný pas, ale to na mňa nikto nepovedzte, lebo fakt sa s nimi nikomu nechcem vyhrážať ;-)

Postup. Všetky klbká zmotám do jedného, aby som vytvorila jedno obrovské o veľkosti volejbalovej lopty. Zatiaľ ok, zdá sa to byť hračka. Len hladko. Ja ani inak neviem takže iná cesta nevedie. Nahodím si 36 očiek a pletiem, pletiem, pletiem. Vzniká útvar stále dlhší, ale aj ťažší... Asi po dvadsiatich obráteniach ma chytá mierna neistota. Akosi sa mi tie očká už na ihlice nezmestia...ale je to len hladko čo na tom môže byť zle? Pokračujem, ale už nie dlho...nezdá sa mi to. Vyťahujem ihlice, veď očká sú veľké ľahko navlečiem ....pozorujem...nemal to byť obdĺžnik? Prečo sa teda pozerám na lichobežník? Panika. Rátam očká...72??? ...ďalšia časť sa nedá publikovať....potom páram. A znova. Nahodím radšej už len 33, keby sa mi zas chceli namnožiť....sústredím sa... á hľa, asi tak o sto jedna rokov a 36 obrátení neskôr mám ten pletený obdĺžnik. Zošívam po boku, aj dole, sťahujem ako čiapku.


Výplň. Polystyrénové guľôčky do sedacích vakov. Ale kam s nimi?....sa mi to celé cez to pletené rozsype!!! Odpoveď, stará obliečka na vankúš 70x90cm, parám ju a zasa zošívam rovnako ako pouf. Plním...teda Betmen plní...na dvore... nasnežilo nám. Polystyrén všade...v topánkach...vo vlasoch...aj v podprsenke. 

Finish. Bielu mega tekvicu čo mi plnením vznikla navliekam do pouf, a zašívam, uff. Pouf sa mi naťahuje, ale už neustúpim. Je troška voľnejší ako vnútro, ale to je len malá kozmetická vada. Zašívam a je to. Nasleduje úprava tvaru. Prevaľujem ho po celom byte, aby sa zaguľatil. Darí sa...v zápätí prichádzam na to prečo biela nie je až taká ideálna... mala som si aspoň povysávať, sakriš. Ale našťastie sa dá zvliecť. Sadám si. Usmievam sa.

n.

P.S. návod odkukaný na Reve de Vivre a kľudne sa držte tohto návodu 28 očiek na 30 radov...na tu perinu 70x90 to bude presne to pravé. Chce sa mi spraviť ešte jeden, farebný.
P.S.2.Mimochodom máme novú sedačku, krásna, že?

12 komentárov:

  1. Ja ho nemam a asi ani nebudem mat..nie ze by sa mi nepacil, ale cisto z praktickych dovodov...som leniva kazdy den vytierat podlahu. Ale paci sa mi, a ako...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, spravila som to tak ze mozem v pripade potreby oprat, tak nemusim kazdy den otrocit, tiez som leniva;-)

      Odstrániť
  2. Ty jsi tak šikovná! Naprostá nádhera a moc mu to u knihovny sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Iri, Dik. Tak nejak sa k tej knihovni dokotulal sam a vedel aj preco.

      Odstrániť
  3. krásny a páči sa mi aj tvoja knižnica :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Biba, dakujem, kinhn ie je u nas nikdy dost...len toho casu ;-)

      Odstrániť