utorok 18. februára 2014

Ruská Rozprávka/Russian Fairytale







Ruská rozprávka. Aj keď dnes pre našich hokejistov pod olympijskými kruhmi jedna skončila, táto deka a jej malá majiteľka si bude rozprávok užívať ešte dlho. Mimochodom, všimli ste si  motív Olympijského patchworkového quiltu na celých hrách?
Bola to jedna z tých prác, ktorá vzniká po ceste. Začalo to stredom a potom som už len prikladala jednu látku za druhou kým som nenašla to pravé. V podstate veľmi intuitívne ušitá, ale nakoniec som spokojná.
Stredový motív, som našťastie nemusela strihať sama. Dostala som už nasekané tvary Accuquilt, v tomto prípade v tvare obhryzeného jabĺčka a preto sa šilo vcelku dobre. Všetko sadlo ako malo, len tých špendlíkov! Na to ja veru nie som, ibaže nemala som inú možnosť. Je to prosto prplačka a k tomu zas tie krivky. Už do toho asi druhý krát nejdem, hoci je to efektné. Vyskúšala som, ďakujem, stačilo.
Druhá strana trochu exotická ruská tajga. Taká moja detská klasika 120x120, látky nové aj darované, jedna rozstrihaná matriošková perina. Tak nejak mám s týmto pôvodne posteľným prádlom ešte kopu iných plánov ako len vyspávanie. Som barbar keď strihám novú posteľnú bielizeň?

Keď už sme pri tých plánoch!
Budúci týždeň to tu tak inak ožije a ja sa už veľmi teším. Oslovila som svoje obľúbené bloggerky a spoločne sme na jednu tému tvorili. Som veľmi zvedavá, lebo aj keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.
Zatiaľ môžete prešmejdiť virtuálny svet Janky, Lusy a Oliv, príjemne sa u nich pobaviť a naladiť na budúci týždeň!
n.

6 komentárov:

  1. Pááni, tak ta se ti opravdu povedla!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásná! Malá majitelka bude nadšená :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to dúfam, už sa na malú tešíme, ale ešte má milá čas, nech ešte pár húb nazbiera.

      Odstrániť
  3. No, tak je to jasné. Olympiáda a hokej sa premieta aj na DIY blogy.:D
    Matrioškový motív = ♥. Ale exotická ruská tajga má tiež svoje čaro! Jaj, už sa na ten budúci týždeň fakt teším;-). A schopnosť dokázať zošiť niečo, čo má tvár ohryzeného jabĺčka zase závidím!

    OdpovedaťOdstrániť