streda 8. januára 2014

Detská/ Crochet Baby Blanket





Rýchly projekt, ak si vezmem aká som v háčkovaní pomalá. Trval len tri mesiace aj kúsok, ale takmer celá bola urobená v krásnom jesennom počasí počas víkendov na chate u priateľov. Malá Daniela sa z nej síce ešte neteší, keďže ju mám stále v skrini, ale snáď čoskoro bude. V rámci projektu nájsť si viac času na priateľov by som návštevu chcela zmáknuť čo najskôr.

Veľká 120x120cm ako jeden obrovský granny square s vlnovým V-okrajom. Návod nájdete tu.
Na posledných asi desať radov som použila melírovú vlnu v domnienke aké krásne strakaté to bude. Problém, s týmito vlnami, ale je, že farby sa striedajú stále rovnako a sú aj rovnako dlhé. Teda pri štvorcovej deke potom každú stranu vedie iná farba a viac ako melírované je to neupravené. Celkový dojem je nakoniec pekný a tak som sa rozhodla netrápiť sa detailami. Tak trocha shabby, či?
Melírové klbko si už asi nekúpim. Mám doma ešte jedno kúpené v ošiali, ale ten sa pominul pri pokuse upliesť z neho šál tieto Vianoce. Celé zle strakaté to bolo, hodí sa akorát tak na brmbolce, ááááá práve ma niečo napadlo...veď kto povedal, že ten šááál musím pliesť...zvedavé???

Domka pod vianočným stromčekom ešte svieti celá krabica klbiek, nie že by mi nejaké nové Ježiško nadelil, ale bolo to také úsporné a rýchle upratovanie :-). Ďaľšou métou je nadstaviť si deku, ktorú už ste mohli vidieť tak troška tu alebo hotovú tu. Používam ju o sto päťsto lenže trčia mi z nej nohy, keď pozerám zachumlená nedeľné detektívky alebo čítam, taká troška prerastená som narástla. Verím, že ešte kopa zostane na jednu pre sestru, síce sa netvárila moc nadšene, keď som jej oznámila niekoľko mesačnú dodaciu lehotu, ale čo narobí, že?
n.

3 komentáre:

  1. Moc hezké barvy, dětské deky háčkuji ráda, je to uklidňující háčkovat jednu řadu za druhou a přemýšlet jenom jaké střídat barvy :) hezký víkend, Jana

    OdpovedaťOdstrániť