piatok 28. júna 2013

Nápisy na dreve /Easy wooden signs DIY


Minulý  týždeň sme boli kolaudovať nový dom našich priateľov.  Ale, nebola by som to ja, keby mi stačilo darovať niekomu len nakúpené a tak som niečo pridala. Samozrejme, ja, čo používam preukaz do knižnice častejšie ako facebook  som bola pod časovým presom, keďže som sa o akcii dozvedela večer pred. Po príchode z práce som mala tak dve hodiny dať niečo dokopy.  Mladí boli na svadobnej ceste v USA, tak nech sa im pekne spomína. Takto to dopadlo. 


Tiež Vám to nedá a najradšej darčeky vyrábate?

n.


***

Last week we went to the housewarming party of our friends. It would not be me completely, if I would satisfy with things I bought in the shop.  I am using my library card more often then I check Facebook. So I found out about the event like 24hrs prior.  After coming home from work I had like two hours to create something. The couple was in US for their honey moon, and now they can think of it when looking at this little gift.  This is it.

n.




Ako na to:


Potrebujete  - Drevenú dosku, brúsny papier, nápis na papieri, temperové farby, centrofixku


Použila som kúsky dosiek zo starých odrezaných paliet, ktoré som obrúsila brúsnym papierom. Dve hodiny je na zaschnutie akejkoľvek farby málo, to uznáte. Ale použila som, hádajte čo. Tempery! Bielu, a potom riedenú zelenú, akože len tak.  Ale dopadlo to dobre, 15min a farba bola suchá.Nápis rýchlo v počítači, tlač, preniesť na drevo. Nemala som žiaden kopírak a na iné techniky nezostal čas. Tak som všetko obtiahla cez papier centrofixkou, trošku pritlačila a písmenká sa obrysovali na tabuľku.Nakoniec som len písmenká obtiahla a vyfarbila, bolo potreba aspoň trikrát, aby sa čierna fixka pekne vytiahla. Pravda nestihla som to prelakovať, ale aspoň sa pani domu môže realizovať tiež. Alebo použiť nápisy niekde vnútri.Už sa teším až si také do altánku vyrobím tiež. 


 How to:


You need – wooden plate, sand paper, your sign on paper, water based colors, marker-sharpie


 I used pieces of wood cut from old palette. Then I brushed it a bit with sand paper. Since I had like two hours, and no paint I had at home is able to completely dry, I used water based colors that kids use in the school for making their drawings!  White color and bit of light green, just to make the effect.  And it turned out great. Color dried in 15minutes on the sun.I made the sign quickly on the computer, printed, and moved to the plate. I did not have any carbon paper, and for use of other techniques there was not time. So, I just draw through the paper with black marker, pushed a bit harder and the sign appeared on the wood.Lastly I colored the sign with black marker. I needed to do it like three times at least, so the marker turned really dark. True, I did not polish it anyhow, but the young lady can do it as a part of her gardening chores, or just put it somewhere inside. 
I am looking forward to make some sign for our gazebo soon. 

6 komentárov:

  1. Vážně paráda! Taky nejradši dárky vyrábím:-)) I když bych spíš měla napsat šiju:-)))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, šitie, krelenie, pletenie to je jedno. Hlavne, že sa bavíš.

      Odstrániť
  2. Pod stresom tusim vznikaju najkrajsie darceky, tiez sa mi to stava. Tabulky nemaju chybu !!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vravela som, že je nás takto postihnutých viac, v tom dobrom samozrejme :)

      Odstrániť
  3. Tak toto je bomba! Chtěla bych pod stresem vyrábět takové věci! Krásný dárek :) J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty máš tiež krásne veci! A toto rozhodne neni nič čo by si nezvládla!Tak šup do toho!

      Odstrániť