nedeľa 26. januára 2014

Bodka Forever/ Dot Dot Quilt





Veselá a celá bodkovaná, nachystaná až sa slečna narodí. Konečne som v dobrom mesiac v predstihu a nechvátam s došívaním na poslednú hodinu pred návštevou. Chcela som niečo rýchle. Štvorce, aj keď sú tie najjednoduchšie majú pre mňa aj tak to svoje. Pri pohľade na moje nasyslené bodkové zásoby sa ani inak nedalo. 120x120 veselého bodkovania a papagájová džungľa na zadnej strane. S farbami som sa teda dosť rozšafne utrhla, ale tak je to baby deka a tá znesie.
No, ale aby som úprimná. Aj tie jednoduché veci vedia občas potrápiť a niekedy sa dajú aj pokaziť. Vy čo máte odšité ste na poslednej fotke iste spoznali o čom vravím. Nejak stále nie a nie docieliť, aby sa mi spodná strana sem tam nepohla a neprešila som si záhyb. Vatelín sa šmýka, alebo to málo vyhladím, alebo mám málo miesta, alebo prídám na pedál a záhyb je na svete. Poradila som sa s Jolou z Jahodovky a práve sa chystám na internetový lov rôznych druhov výplní. Betmen to moje puntičkárenie nechápe, vraj ručná práca predsa musí mať nejakú tu ladnú trhlinku. Asi áno, ale ja som aj tak odhodlaná bojovať, lebo keď sa darí iným, tak čo ja som horšia?
Samozrejme každá taká nepodarená drobnosť ma trápi asi tak pár minút a potom už si nad tou krásou ochkám a chválim a chválim a nechcem ju nikomu dať. Už budem musieť naozaj jednu pre seba ušiť, lebo domáca zbierka číta až jednu deku, aj tú som robila Betmenovi. 

A čo vy tiež sa radi sami seba chválite? A čo tie záhyby nejaká pomôcka, či tip ako túto háveť vyhnať spod ihly?
nika

16 komentárov:

  1. Jé, ta je krásně barevná a veselá:-)
    Deku musíš před prošíváním důkladně prošpendlit, třeba i stovku špendlíků tam nacpi:-))
    Prošívala jsi top nebo až hotovou deku?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, ďakujem. Špendlím, ale asi budem musieť pridať. Prešívam celý sendvič, top, výplň aj spodnú látku všetko spolu.

      Odstrániť
    2. Těch špendlíků to chce fakt hodně. A začínat prošívat od středu. Prošít a pak teprv našít lem. Příště můžeš zkusit prošít každý čtvereček zvlášť, aspoň mě se to tak zdá hezčí než rovné čáry:-)) Další možnost je prošívat ručně:-)

      Odstrániť
    3. Postup mam ako píšeš, prehodnotím to prešívanie po menších častiach to zabráni, aby som sa tak náhlila. Ručne no časom skúsim len to sa bojím, že by tá deka bola tak jedna za rok. Ale ďakujem..som sa presvedčila, že postup ok, len ten cvik.

      Odstrániť
    4. Niko ještě můžu poradit sublimační lepidlo. Nastříkáš, slepíš top k sobě, špendlíky nepotřebuješ:-)

      Odstrániť
  2. Tu zelenociernu latku poznam... Ta je fest stara... Deka sa vydarila

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani,asi aj veru bude. Bola darovaná a pôvodne to bola blúzka alebo zástera, už neviem, pomerne dosť som ju prestrihala:)

      Odstrániť
  3. Niko, kdyby jsi nic neukazovala, nikdo by nic neviděl :) Deku máš kouzelnou. Každý vidíme různé styly po svém - já v tom vidím tak trošku vintage - takovou dřevěnou chalupu někde na horách... ach och... to by byl sen!, a protože jsem se teď do vintage zamilovala... no, prostě úžasná deka :) V jednoduchosti je prostě krása a síla!
    Pa, Jola

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja viem, ale tak poradiť bolo treba, neboj všetky budúce to bude už len chvála. A taká vintage shabby chic sa mi teda v hlave rodí... si ma navnadila;-)

      Odstrániť
  4. No toto, papagájovú džunglu máme doma tiež:-), je ňou očalúnené sedenie (či ležanie?) v knižnici. Krásne, tá malá slečna sa má;-). Farebné privítanie ako sa patrí! So šitím nepomôžem, ale pochváliť viem.:P

    OdpovedaťOdstrániť
  5. TOto by som sa raz chcela naučiť….s takou presnosťou pospájať tých milion kociek do jednej deky a do úžasnej dokonalosti :-) Nádherný výtvor :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teší ma, že sa páči, ono sem tam sa nájde niečo, ale áno rada to hrám na milimetre;-)

      Odstrániť
  6. Niko, obdivuji kazdeho, kdo umi vytvorit takovou krasu, je kouzelna!
    A chvaleni mam moc rada, kdo ne :) ale musi byt uprimne...

    Prima vikend zelam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý komentár. Ja viem ja viem za pochvalu položím život:)

      Odstrániť